First Herding Champion (TS) in Finland: Didaktic’s Starbuck

Yindi ja Mirka tekivät australiankelpieitten historaa Suomessa!
Traditional Sheep Herding
FINNISH HERDING CHAMPION (FI HCH)
SUOMEN PAIMENNUSVALIO (FI PVA)
Didaktic’s Starbuck
(Evallens Red & Tan Lix – Didaktic’s Make Me A Star)

Niin ylpea ja kiitollinen! Iso hatun nosto Mirkalle siitä, että on löytänyt koiran parhaat ominaisuudet ja lähtenyt kehittämään niitä. En olisi uskonut kolme ja puoli vuotta sitten, kun Mirka Yindin meiltä haki, että tänään saisin kirjoittaa meidän ensimmäisestä paimennusvaliosta.

Mirka kirjoittaa: “Yindi 3,5 v, paimennuskokemusta tasan yhtä paljon ohjaajalla ja koiralla. Lähes kolme vuotta sitten ekan kerran tutustuttiin lampaisiin, ja kouluttajan sanoilla “tässä olisi ainesta” innostuttiin jatkamaan. Yindin kanssa paimennuksen opettelu on ollut tällaiselle noviisillekin kohtalaisen helppoa, Yindi on kiltti ja kuuliainen, tasainen ja varma, ja tarvittaessa riittävän itsenäinen ja omapäinen korjatakseen homman, jos tilanne sitä vaatii. Erityisesti viimeisen vuoden aikana ollaan opittu ja kehitytty todella paljon eteenpäin.

Tämän kevään kolmen ERI:n suora kolmelta eri tuomarilta ja kahdelta eri tilalta on kyllä aikamoinen osoitus, etteivät kaikki pelloilla ja kentillä vietetyt tunnit, tuhannet kilometrit ja erittäin monet eurot ole menneet hukkaan.

FI PVA Didaktic’s Starbuck & om./ohj. Mirka Notkonen

You may also like